Al Taller de Ficció del Poble Sec investiguem, partint de la projecció i d’einas audiovisuals, quin passatge es pot construir entre el barri on vivim i el treball de la ficció –el qual, segons Jacques Rancière, no s’oposa a la realitat, sinó que consisteix a “establir relacions noves entre les paraules i les formes visibles, la paraula i l’escriptura, un aquí i un allà, un aleshores i un ara”. Som set veïnes i una gossa que ens vàrem trobar i conèixer al voltant de l’Assemblea del Poble Sec, consolidada arran del 15-M, i de la comissió Repensar Poble Sec, amb la qual hem compartir agenda d’interessos.

En relació amb llocs on hem trobat conflictes socials o polítics, i en un moment de canvi i gentrificació del Poble Sec, mirem d’emprar imatges i sons per repensar-los i introduir-hi un sentit comú de caire polèmic. La nostra pràctica inclou la compilació de relats i fotografies de veïnes; tallers al l’espai públic, associats amb les activitats i comissions de l’Assemblea de barri, al voltant de la qual ens vàrem conèixer; o la projecció i discussió de materials i pel·lícules pròpies o aliènes.

Els anys 2012 i 2013 vàrem estudiar la Plaça de las Navas, que va romandre en remodelació més d’un lustre, i sobre la qual hem realitzat tres peces breus. Actualment estem centrats en el carrer de la Puríssima Concepció, que va patir expulsions de veïnes i enderrocaments l’any 2012; hi vàrem ocupar l’estiu passat un solar –justament, el que van deixar les demolicions– per muntar un cinema a la fresca. Es diu el Solar de la Puri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *