Aquestes són algunes de les fotografies que ens van mostrar els propietaris del bar Brisas do Sil, les quals tenen la plaça antiga com escenari. Les tres primeres imatges no les han fet ells, sinó una fotògrafa estrangera, de pas per Barcelona, que els va donar còpia; aquell dia estaven celebrant una castanyada al barri (aleshores sempre en feien una per any, però ara, com que s’han de responsabilitzar d’allò que succeeixi al carrer, a causa de les noves ordenances municipals, ja no volen). Les altres dues són de fa gairabé vint anys, i són “de propia mà”; a la segona surt el Jonathan, el seu fill, quan encara era molt petit (hi deu tenir només tres o quatre anys).

A més a més, li hem demanat a Jonathan que ens dibuixés Pl. Navas abans de les obres. (Es recorda, sobre tot, que hi jugava al futbol com si els bancs fossin porteries; que on hi ha una ortopèdia, ara, aleshores hi havia una fruteria, la propietaria de la qual els renyia per jugar al futbol; i –molt important– d’una font a prop del bar, que apareix senyalada amb un quadradet).

[El fons gris que hi ha a darrera de les imatges és la barra de Brisas do Sil]

One thought on “Brisas do Sil

  1. Pingback: “Los que se sientan en los bancos” « tallerdeficció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *