Un article del senyor Sarri en el digital el3.cat, senyala que l’Ajuntament de Barcelona va vulnerar la pública concurrència en la gestió d’un solar situat al carrer concòrdia.

Per poder contestar a aquesta acusació, cal començar pel principi, la pròpia existència del Pla Buits. Segons el senyor Sarri, el Pla Buits és una aposta atrevida i pionera de l’ex-alcalde Xavier Trias, que atorga protagonisme al veïnat. La realitat és un altre. La manca d’espais públics de qualitat a la ciutat de Barcelona, ha generat un moviment en favor de l’ocupació i rehabilitació de solars en desús sense precedents. Davant aquesta situació desbordant, l’Ajuntament de Barcelona crea el Pla Buits. Lluny de trobar una solució estable i que afavoreixi bon veinatge, els requisits del Pla Buits fa que moltes entitats o col·lectius que fomenten iniciatives comunitàries no puguin assumir els costos i la burocràcia del concurs que, en tot cas, hauria d’assumir l’Ajuntament.

Suposo que el senyor Sarri no ha investigat gaires precedents de vulneració de la concurrència pública. Trobem que el govern de Convergència, amb Xavier Trias com alcalde, ja va treure un espai del Pla Buits, situat aquest a l’avinguda de la Farigola 19. ¿La Raó? Ben senzilla, no es tractava d’un espai buit. El Pla Buits, ha de fer-se càrrec d’espais en desús, i hauria de generar diàleg amb els espais que ja tenen ús, sobretot si es tracta d’un projecte cívic i inclusiu. Sobre el cas que ens pertoca, en les fotografies que hi havia penjades en la pàgina del Pla Buits del solar del carrer Concòrdia, es poden observar una pantalla de cinema pintada a la paret, així com la terra llaurada de l’hort. Més clar l’aigua senyor Sarri.

El Solar de Concòrdia té una vocació oberta, no es tracta d’un espai privatiu d’unes entitats, sinó d’un espai de convivència on tothom és benvingut i potproposar i fer-ne ús. Si vol, senyor Sarri, puc enumerar-li les set entitats que segons vostè donen legitimitat al projecte, però sincerament, crec que la legitimitat no rau en firmes, sinó en certs fets. El convido a que vegi els arbres que hi ha plantats, a assistir a una projecció o concert, o a participar de l’hort. Vostè demana que es normalitzi la situació, i sincerament, quan hi passo, la veig ben normal.

Per cert senyor Sarri, si coneix alguna entitat que es presentés al concurs, o volgués presentar-se, si us plau, pot fer-li saber la absoluta voluntat de col·laborar i la invitació dels veïns i veïnes a conèixer les seves intencions. Perquè finalment, senyor Sarri, si ningú es va presentar en el primer termini per alguna cosa seria.

Per acabar, m’agradaria que reflexionés sobre els posicionaments polítics que atribueix a certes entitats i plataformes. Abans de denunciar, busqui fets i contrasti. Sap que passa al carrer Blai? Trepitgi el carrer, encara està a temps.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *